Nyheder

Derfor skal du have tjekket dit tag

Er du også i tvivl om, hvorvidt dit tag har det godt? Så kan det være, det er på tide at få det tjekket. Men hvorfor det? Det kommer vi mere ind på her i artiklen.

Læs med, og bliv klogere. Så kan det være, at du snart skal have et nyt tag.

Det æstetiske argument

Hvis der er noget, der hurtigt kan få et hus til at se gammelt ud, så er det, når taget er slidt. Taget er ligesom husets hår, og ligesom det er vigtigt, at vi engang imellem får klippet spidserne, så er det også vigtigt, at vi får kigget til vores tag – det er trods alt det, der giver os ly for vejret.

Det kan pryde et hus enormt meget, når det får udskiftet sit tag. Det kan faktisk helt komme til at se ud som om, at man står over for et lidt nyt hus – og det ville jo ikke være så slemt, vel? Der er et kæmpe æstetisk argument for, at man skal have skiftet sit tag.

Og så kan det jo også være, at du gerne vil tage et ny type tag. Det kan være, at du får har haft matte tegl, men nu er klar til at få dem i en skinnende version. Det er noget, der giver et nyt look.

Det økonomiske argument

Hvis dit tag ikke har det godt, kan der godt komme fugt i undertaget. Det er ikke altid noget, en lægmand kan se. Det kan godt være noget, en taglægger skal afgøre. Der er et økonomisk argument for, at man får en taglægger til at kigge på sit tag, fordi det kan komme til at koste enormt dyrt, hvis først der kommer vand i undertaget.

Sker det, så kan der nemlig også komme vand ind i husets vægge, og det fører til fugtskader, som det er meget mere dyrt at reparere. Det er derfor fint at finde nogle, der kan hjælpe dig, som f.eks. Dansk Tagservice.

Det praktiske argument

Det er ikke så underligt, at der er så mange, der venter med at få tjekket deres tage. Det gør de nemlig, fordi de mener, der ikke er noget i vejen med det tag, de har nu. Og det kan jo sådan set også lyde som et godt argument, men det holder ikke i praksis, for det kan som sagt være svært for en lægmand at vurdere, om taget trænger til en kærlig hånd.

Hvilket tag skal jeg vælge?

Hvis du kommer frem til, at du trænger til at få udskiftet dit gamle tag til et nyt, så skal du også til at tage et valg om, hvilket tag du godt kunne tænke dig. Der er mange forskellige slags tag, man kan vælge mellem, så det kan godt være svært.

Det kan f.eks. være, at du gerne vil have tagpap – det kan være et smart valg, fordi det i tagpap er nemmere at se, hvis der kommer nogle revner. Du kan også vælge fibercement, her kan man også selv kigge efter løse skruer og eventuelt se, om der er noget, der ser slidt ud. Disse tagplader kan også udskiftes enkeltvis, så der kan være en lille fordel at hente.

Du kan også vælge tegl eller betonsten – man siger, at det er et af de tage, der holder i mange år. Som du kan fornemme, er der altså forskellige fordele at hente, alt efter hvilket tag man vælger.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *