Nyheder

Sådan får du et hyggeligt hjem

Hygge er såvel en følelse som en stemning – og det er uden tvivl det danske nationalsymbol. Det kan være svært at forklare over for vores udenlandske venner, men det er små, lune øjeblikke, hvor vi har det rart i fællesskab. Det er lige netop det, man gerne vil have i sit hjem – men hvordan får man egentlig et hyggeligt hjem? Det kan selvfølgelig variere fra person til person, men vi har her samlet vores bud på, hvad der skaber et hyggeligt hjem.

Sørg for bløde og indbydende siddepladser

Hyggen handler jo om, at man kan slå sig ned og smække benene op, enten i en lækker sofa eller en god lænestol. Siddepladser bør derfor betragtes som små væresteder, der skal være rare at opholde sig i. Her er det især møblerne, der spiller en stor rolle. Vælg f.eks. hellere store og få møbler end mange små, skab helhed og bland gerne forskellige typer af møbler og arbejd med kontraster i blød former og linjer. Det giver også en mere personlig og unik indretning, der giver det helt rette udtryk i rummet. Derudover kan det også være en god idé at trække møblerne ud fra væggen. Det kan være svært at tro, men det får faktisk pladsen til at virke større.

Gennemfør farvepaletten

Uanset hvilke farver du vælger, så er det vigtigt, at du går hele vejen med den. Det handler altså om både at bruge den til basen i rummet, dvs. på f.eks. vægge, men også til de små detaljer i rummet som f.eks. tekstiler og andre accessories. Det skaber et rum med en hyggelig hulestemning. Mindre kan dog også gøre det. Du kan også skabe det monokrome udtryk ved blot at male vægge, lister og karme i samme nuance og så folde dig lidt mere ud i valg af tekstiler og andre accessories. Hvis du er i tvivl om farver, anbefaler vi, at du holder dig til de naturlige materialer.

Vær personlig

Et hyggeligt hjem afspejler de personer, der bor i det. Det er derfor altid en god idé at inddrage arvegods, minder og genstande fra en særlig til for at skabe trygge og afslappende rammer. Det betyder ikke, at du kun skal have ting med affektionsværdi på hylderne, men husk på, at der ikke er noget andet sted, hvor du er mere dig selv end når du er hjemme. Det giver også hjemmet mere personlighed, når man rent faktisk kan se, at der bor nogen i hjemmet.

Pynt op til højtiderne

Højtiderne betyder meget for os danskere – og til de fleste højtider hører der dekorationer til. Juleudsmykning– og belysning, påskepynt og pynt til Halloween og Fastelavn skaber en hyggelig stemning – uanset om man er med på den nyeste mode eller bruger gammelt pynt, som måske er blevet arvet. Det er derfor altid en god idé at pynte hjemmet op til de forskellige højtider. Det skaber bare lidt ekstra hygge på de særlige tider på året.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *