Nyheder

Skab struktur i hverdagen med en piktogramtavle

Piktogrammer er en fantastisk måde at skabe struktur i din hverdag på. Piktogramtavler giver dig mulighed for at lave en plan for dagen og holde styr på, hvad du allerede har gjort, hvilket er perfekt for dem, der let bliver distraheret eller altid glemmer, hvad de skulle gøre næste gang. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan piktogrammer kan hjælpe dig med at forbedre din produktivitet og organisationsgrad!

Hvad er et piktogram?

Et piktogram er en form for grafisk værktøj, der bruger symboler til at repræsentere idéer eller begreber, daglige gøremål og aktiviter. De bruges ofte i undervisningsmiljøer til at hjælpe elever med at lære nye oplysninger, men de kan også være nyttige for børn i hjemmet, samt voksne, der ønsker at skabe struktur i deres hverdag.

Hvordan fungerer piktogrammer?

Piktogrammer fungerer ved at give dig mulighed for visuelt at repræsentere dine tanker og gøremål. Lad os tage et barn som et eksempel. Nogle børn fungerer bedst i en fast struktur. Ved hjælp af en piktogramtavle, så kan du ved hjælp af små magnetiske billede-animationer skabe dit barns hverdag. Det er opdelt efter hvad barnet skal gøre om morgenen, om eftermiddagen og om aftenen.

Om morgenen kan det være et billede af, at man står op, spiser morgenmad, tager tøj på og børste tænder for til sidst at tage i skole. Om eftermiddagen kan det være, at man tager sin madkasse op af sin taske, at man laver sine lektier, tager til fritidsaktiviter, give sine kæledyr mad, eller hvad der nu passer ind hos jer. Om aftenen kan der være billeder af, at man spiser aftensmad og rydder op efter sig selv, at man tager nattøj på og børster tænder, at man læser og lægger sig til at sove.

Læs mere her for at læse om alle detaljer. 

Fordelene ved piktogramtavlen

Fordelen ved lige netop denne piktogramtavle fra Pictoboards er, at de kan skræddersys efter alles aktiviteter. Du kan tilpasse den til dit barn, så den passer mest muligt, fordi de små billeder, som påsættes på tavlen ved hjæp af magnetisme, er nemme at udskifte, rykke rundt og ændre.

Tavlen gør dagen overskueligt selv for det mest ustrukterede barn. Børn, som måske lider af ADHD eller autisme, kan have svært ved at fungerer uden struktur i deres hverdag. Her kan man hjælpe deres indre kaos ved at gøre det visuelt overskueligt for, hvilke opgaver han eller hun skal.

Det kan være en god ide, når du laver dit piktogram, at du sætter dig ned med dit barn og taler om de forskellige billedemotiver, så dit barn forstår opgaven korrekt. Det kan være svært i starten, og man kan rettte tavlen til, så det fungerer bedst for dit barn og jeres hverdag.

Ekstra features

Som du måske har noteret dig på tavlen, så kan du også se, at der er stjerner i bunde, og plads til røde prikker i venstre hjørne. Stjernerne er til for at give bonus og ekstra kredit til dit barn, hvis han eller hun gør en god gerning, såsom at rydde op på sit værelse dække bord, støvsuge eller hvad i nu aftaler. Det vil skabe en god motivation for at deltage.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *